Šta posje​titi u ​Bihaću?

Želite posjetiti Bihać? 
Saznajte šta možete posjetiti!

Saznajte više
štrbacki buk u Bihaću
tvrđava sokolac u Bihaću

Otkrijte ljepote Bihaća!

Bilo da ste zainteresovani za istraživanje prirodnih ljepota Nacionalnog parka Una, posjetu istorijskim spomenicima Bihaćke republike, ili uživanje u lokalnoj kuhinji i gostoprimstvu, Bihać ima nešto za svakoga. 

ljulja na japodskim otocima
tvrđava sokolacBihać

Historijske znamenitosti

Historijske znamenitosti Bihaća koje svjedoče o njegovoj bogatoj prošlosti i kulturnom nasljeđu.

Saznajte više
muzej prvog zasjedanja avnoja

Centri kulture

Bihać je poznat po svojim živahnim centrima kulture koji nude razne kulturne i umjetničke događaje.

Saznajte više
štrbački buk

Prirodna bogatstva

Grad je okružen prirodnim ljepotama, uključujući bujne šume, kristalno čiste rijeke i prekrasne pejzaže.

Saznajte više

Bihać, šarmantan grad smješten na sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, pravo je blago prirodne ljepote, historijskih znamenitosti i živih kulturnih centara. Bihać je dom brojnim historijskim znamenitostima koje svjedoče o njegovoj bogatoj prošlosti. Historijsko središte grada ispunjeno je značajnim strukturama koje pričaju priču o raznolikoj kulturnoj baštini. Iako se ne spominju konkretna imena i lokacije, grad je poznat po dobro očuvanim srednjovjekovnim utvrdama, vjerskim mjestima i spomenicima koji potječu iz različitih razdoblja. Ove historijske znamenitosti pružaju jedinstven pogled u prošlost grada i obavezne su za posjetitelje zaljubljene u historiju.
Kulturni centri u Bihaću igraju ključnu ulogu u živopisnom kulturnom životu grada. Ti centri domaćini su raznim kulturnim i umjetničkim događanjima, pružaju infrastrukturu za kulturne aktivnosti, uključujući produkciju i su-produkciju umjetničkih djela. Također podržavaju amatersku kreativnost, udruge i pojedince aktivne u području kulture. Redovno organizirane manifestacije, poput ljetnih festivala, doprinose živoj kulturnoj sceni grada i pružaju posjetiteljima priliku da se urone u lokalne tradicije i suvremenu umjetnost.
Bihać je okružen zadivljujućim prirodnim krajolicima, čineći ga rajem za ljubitelje prirode. Grad je blagoslovljen obiljem prirodnih bogatstava, uključujući bujne šume, kristalno čiste rijeke i zadivljujuće pejzaže. Posebno je poznat po brojnim izvorima pitke vode, što svjedoči o netaknutom prirodnom okolišu područja. Ove prirodne atrakcije nude raznolike aktivnosti na otvorenom, od opuštenih šetnji i piknika do avanturističkih aktivnosti poput planinarenja i raftinga.
Bihać je grad koji nudi nešto za svakoga. Bilo da ste zaljubljenik u historiju, zaljubljenik u kulturu ili ljubitelj prirode, pronaći ćete mnogo toga za istražiti i uživati u ovom šarmantnom bosanskom gradu. Dakle, spakirajte svoje torbe i pripremite se za nezabor

Scroll to Top