Restorani/konobe Tuzla

MamaMia Origins Steak & Wine restaurant 

Restoran “MamaMia” predstavlja kuću prestiža koju odlikuje gurmansko poimanje zdrave i čarobne kuhinje kao i kult gostoprimstva. Ono što ovaj lanac restorana čini posebnim i prepoznatljivim, jeste detalj. Visoki stil nenametljive elegancije sastoji se iz mnogo detalja kao i gastro ponuda. Rustikalni stil interijera u kombinaciji sa živim zelenilom, učinit će Vaš boravak veoma ugodnim.  U toplom ambijentu, dočekat će Vas osmijehom i prigrliti dobrodošlicom. 

Restoran Zlatnik

Restoran Zlatnik je prava gastronomska oaza smještena u samom centru Tuzle, u neposrednoj blizini šetališta Slana Banja. Zlatnik možete posjetiti svaki dan i testirati kvalitet ponude. Odlika Zlatnika je i ljubazno osoblje koje gostima stoji na raspolaganju, što će posjetiocima učiniti boravak izuzetno ugodnim iskustvom. Hedonistički trenutak užitka u dobrom jelu i piću, kao i boravak u uređenom ambijentu, jeste ujedno kvalitetan odgovor na sve negativne posljedice koje donosi ubrzani tempo života.

  Šetalište slana banja bb
  +387 35 261-255
09:24h, svaki dan
Facebook, Instagram 
restoranzlatnik.ba

Restoran "Čaršijska česma"

Ovaj restoran, poznat kao 'Česma' među Tuzlacima, svojim uređenjem potpuno odražava duh bosanskog stila. Izvana podsjeća na starinsku bosansku kuću, dok unutrašnjost obiluje detaljima i predmetima koji oživljavaju atmosferu prošlih vremena. Česma postaje prva destinacija turista koji posjete grad, privlačeći ih jedinstvenim bosanskim ambijentom, tradicionalnom hranom i nezaobilaznom sevdalinkom. Fascinantno je da su mnogi gosti, oduševljeni uređenjem, donosili različite antikvitete i predmete kako bi dodatno obogatili prostor, dajući svoj doprinos autentičnosti restorana. 

  Trg Žrtava srebrenice 2
  +387 ​35 258-408
07:21h, svaki dan
Facebook
[email protected]

Restoran Kvin

Hrana je važan dio našeg života. Uz hranu se družimo, radujemo i slavimo. Hrana nas nekada utješi ali uvijek treba da je kvalitetna i hranljiva. Jesti hranu u prijatnom okruženju, sa dragim ljudima je posebna dimenzija brige o sebi.
Svaki obrok u Kvinu, pripremljen je od pažljivo odabranih namirnica i kontroliranog porijekla. Drugi korak je čuvanje i priprema hrane, a priprema se vrši u specijalnim, najsavremenijim pećnicama. Na taj način je izbjegnuto prekuhavanje hrane, te hranljivi sastojci ostaju maksimalno sačuvani. Svaki obrok je pažljivo izbalansiran po pitanju proteina i masti, te ugljikohidrata. Tako da Kvin brine o Vašem prehrambenom statusu i zdravlju.

  Bingo City Centar Tuzla
  +387 61 659 759
09:01h, svaki dan
Facebook, Instagram 
[email protected]
kvin.ba

Restoran DM

U Restoranu DM, koji se nalazi na prvom spratu DRAMAR Centra Tuzla u Slavinovićima, dočekat će Vas ljubazno osoblje ovog ugostiteljskog objekta. U sklopu restorana nalaze se i pizzeria, slastičarna, kao i kafeterija. Restoran nudi veliki izbor jela od hladnih i toplih predjela, jela s roštilja, morskih specijeliteta do bosanskih poslastica. Restoran DM koji je dio Dramar–ing-a d.o.o. kao i tržni centar, posjeduje i luksuzniji dio restorana gdje se, uglavnom, služe bosanska i internacionalna jela.

  Branilaca BiH 11
  +387 35 304-522
07:23h, nedelja neradna
Facebook, Instagram
www.drampek.net